Comenzi telefonice la numărul 0721 620 910

Cum determini copilul sa citeasca

Cum determini copilul sa citeasca
Pentru a determina un copil să citească, este important să cultivi o atmosferă plină de interes și plăcere în jurul lecturii. Iată câteva strategii pe care le poți utiliza:


1. Fii un model: Demonstrează copilului tău că lectura este o activitate valoroasă și plăcută. Citește în prezența lui, fii interesat de cărți și discută despre ceea ce citești. Dacă copilul vede că tu te bucuri de lectură, este mai probabil să fie motivat să facă același lucru.

2. Asigură acces la cărți: Înlocuiește tehnologia cu cărți și asigură-te că există o varietate de cărți adecvate vârstei copilului în jurul lui. Poți merge împreună la bibliotecă sau la librărie și să-i permiți să aleagă cărți care îl atrag.

3. Citeste în fiecare zi: Stabilește un moment special în timpul zilei în care să te oprești și să citești împreună cu copilul. Poate fi seara înainte de culcare sau un alt moment convenabil. Este important să faci din lectură o rutină zilnică.

4. Permite-i libertatea de a alege: Încurajează copilul să-și aleagă propriile cărți în funcție de interesele și preferințele lui. Lasă-l să exploreze diferite genuri și să descopere ce îl pasionează cel mai mult. Poate începe cu cărți cu imagini, apoi treptat să treacă la cărți cu mai mult text.

5. Transformă lectura într-o experiență interactivă: Discută cu copilul despre ceea ce citește și fă-l să participe activ în poveste. Pune-i întrebări despre personaje, despre ce crede că se va întâmpla în continuare sau despre lecțiile pe care le-a învățat din lectură.

6. Organizează activități legate de lectură: Poți organiza cluburi de lectură pentru copii, în care să se întâlnească cu alți copii pentru a discuta despre cărțile citite. De asemenea, poți organiza jocuri de rol bazate pe povești sau alte activități creative care să aibă legătură cu cărțile preferate ale copilului.

7. Fii răbdător și încurajează-l: Fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare și de interes în ceea ce privește lectura. Fii răbdător și încurajează-l în fiecare etapă a procesului. Păstrează o atitudine pozitivă și evită să-l forțezi sau să-i impui să citească. Lectura ar trebui să fie o plăcere, nu o obligație.

Amintește-ți că fiecare copil este unic și va avea propriile preferințe. Noi îți recomandăm o serie de cărți care au fost testate pe zeci de mii de copii. Poți alege din lista de
aici.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!