Comenzi telefonice la numărul 0721 620 910
nou

Mara, autor Ioan Slavici

21,00 RON
Romanul "Mara" scris de Ioan Slavici este considerat unul dintre cele mai importante opere ale literaturii române.
"Mara" este o lectură esențială pentru cei interesați de literatura română și de viața la țară în secolul al XIX-lea. Este o poveste complexă și captivantă, care oferă o imagine autentică a satului românesc și a personajelor sale.
Stoc epuizat
Cod Produs: C159 Ai nevoie de ajutor? 0721620910
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
  • Blog

Iată câteva motive pentru care îți recomand "Mara":

  1. Portretizarea personajelor: "Mara" este renumită pentru complexitatea și profunzimea personajelor sale. Mara, personajul principal, este o femeie puternică și hotărâtă, iar relațiile ei cu ceilalți protagoniști, precum Silișteanu și Cătălina, sunt extrem de captivante și complexe.

  2. Portretul satului românesc: Slavici surprinde cu măiestrie viața la țară din secolul al XIX-lea, cu toate tradițiile, obiceiurile și relațiile sociale ale comunității. Cititorii pot experimenta atmosfera rurală autentică și pot înțelege provocările și bucuriile vieții la țară.

  3. Tema emancipării femeii: Romanul explorează tema emancipării femeii într-o societate tradițională. Mara reprezintă o femeie independentă și hotărâtă, care își asumă responsabilitățile și ia decizii importante în viața ei. Aceasta este o temă relevantă și actuală, care poate genera discuții interesante.

  4. Mesaje morale și sociale: "Mara" abordează mai multe teme sociale și morale, inclusiv corupția, abuzul de putere și lupta pentru dreptate. Aceste teme pot genera reflecții profunde asupra societății umane și a eticii.

  5. Stilul literar: Ioan Slavici este cunoscut pentru stilul său literar clar și concis. El folosește o limbă simplă, dar puternică, care face lectura accesibilă și plăcută.

  6. Importanța literară: "Mara" este considerată o capodoperă a literaturii române și este studiată în școli și universități. Operele lui Ioan Slavici au o influență semnificativă asupra literaturii românești și a culturii naționale.Exista marturii din care rezulta ca Slavici se preocupa de roman inca la inceputul activitatii sale literare. El il instiinteaza pe I. Negruzzi, intr-o scrisoare din 10 aprilie 1873, ca incepuse un roman, Osanda raului, din care scrisese vreo „15 coale". Slavici publica insa primul sau roman abia in 1894, dupa mai bine de doua decenii de activitate literara. Mara, cel dintai roman al sau, apare in Vatra, si Slavici nu pare sa fi pornit de la intentia de a scrie un roman, ci tot o nuvela, cum se si precizeaza in revista si in cronicile literare din 1894.

Actiunea, inceputa indata dupa 1848 si terminata in 1860, se petrece la Lipova si Radna, iar in unele episoade si la Arad si Viena. Situarea actiunii in tinutul natal are o importanta exceptionala, deoarece Slavici cunoaste bine lumea de aici, cum s-a putut vedea, nu o data, si din nuvelistica sa. Dar in nuvele Slavici descria satul transilvanean, pe cand in roman el infatiseaza mica burghezie oraseneasca din Transilvania, micii meseriasi – cizmari, macelari, cojocari. Cealalta parte a burgheziei orasenesti, care se indeletnicea cu politica, nu este cuprinsa in roman.
 
Dimitrie Vatamaniuc

 

Numar pagini: 302 

Format: Fizic 

Dimensiune (mm): 130 x 200 

Limba: Romana 

An publicare: 2020 

Bibliografie scolara: Da 

Editura: Hoffman

Autor: Ioan Slavici

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!