Comenzi telefonice la numărul 0721 620 910
nou

Enigma Otiliei, autor George Calinescu

21,00 RON
Citirea romanului "Enigma Otiliei" scris de George Călinescu poate fi o experiență literară plină de satisfacții din mai multe motive:

1. Complexitatea personajelor: Romanul prezintă o gamă variată de personaje cu caracteristici și trăsături distincte. Fiecare personaj este bine conturat și complex, ceea ce face ca relațiile și interacțiunile dintre ei să fie extrem de interesante.

2. Analiza socială și morală: "Enigma Otiliei" explorează teme legate de societate, moravuri și etică. Este o oglindă a societății bucureștene din perioada sa și abordează subtil aspecte precum ipocrizia, avarul și înșelăciunea.

3. Stilul literar: George Călinescu este cunoscut pentru stilul său literar vivid și pentru abilitatea de a crea imagini și atmosfere realiste. Cititorii vor aprecia descrierile detaliate ale locurilor, oamenilor și evenimentelor.

4. Învățăminte morale: Romanul oferă numeroase lecții morale și etice. Personajele se confruntă cu alegeri dificile, iar rezultatele acțiunilor lor au consecințe semnificative. Cititorii pot reflecta asupra acestor aspecte și pot trage învățăminte importante din poveste.

5. Capcanele iubirii și relațiilor umane: "Enigma Otiliei" explorează complexitatea relațiilor umane și dificultatea de a înțelege sentimentele și motivațiile celorlalți. Tema iubirii și a relațiilor este prezentată sub mai multe aspecte, adăugând adâncime și subtilitate poveștii.

6. Importanța literară: Romanul "Enigma Otiliei" este una dintre cele mai cunoscute și apreciate opere ale literaturii române. Este adesea studiat în școli și universități și are o influență semnificativă asupra literaturii românești.

În concluzie, citirea "Enigma Otiliei" poate oferi o experiență literară bogată, plină de învățăminte, analize sociale și caracterizări complexe ale personajelor. Este un roman captivant care a rezistat testului timpului și continuă să fie apreciat de cititori din întreaga lume.
Stoc epuizat
Cod Produs: C160 Ai nevoie de ajutor? 0721620910
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
  • Blog

Romanul Enigma Otiliei se înscrie firesc în primul rând în sfera realismului critic balzacian, fiind un roman care oferă cititorului o imagine amplă a societății bucureștene de la început de secol XX. Tematic, opera ar putea fi înscrisă în rândul creațiilor care prezintă „istoria unei moșteniri“, dar intenția auctorială pare să fie aceea de a realiza mai multe studii de caz. Firul naratorial demonstrează astfel că personajele lui Călinescu sunt concomitent „tipuri“, dar și individualități. Legătura cu realitatea este evidentă atât în construirea, cât și în evoluția eroilor.

   Romanul lui G. Călinescu Enigma Otiliei reprezintă tipul de roman total, atât ca formă artistică cât și din punctul de vedere al conținutului. El este o frescă a societății românești de la început de secol XX, când se pun în mișcare energii pentru ocuparea unui loc comod și important în contextul social.

Gheorghe CRĂCIUN

 

ISBN / ISSN: 978-606-46-0933-5 

Numar pagini: 510 

Format: Fizic 

Dimensiune (mm): 130 x 200 

An publicare: 2020 

Editura: Hoffman

Autor: George Calinescu

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!