TRANSPORT GRATUIT la comenzile de peste 150 RON!
nou

Ciuleandra, autor Liviu Rebreanu

18,00 RON
"Ciuleandra" este o operă literară care a fost studiată și interpretată în moduri diverse, iar temele sale universale legate de dragoste, moralitate și lupta cu propriile pasiuni și dorințe rămân relevante și astăzi. Această carte este potrivită pentru cititorii interesați de literatura română și de explorarea aspectelor complexe ale naturii umane.
Stoc epuizat
Cod Produs: C183 Ai nevoie de ajutor? 0721620910
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Caracteristici
 • Review-uri (0)

Acest roman explorează teme legate de pasiune, moralitate și destinul individual, iar povestea se desfășoară într-un cadru rural și tradițional românesc.

Iată câteva aspecte importante ale romanului "Ciuleandra" de Liviu Rebreanu:

 1. Povestea: Romanul urmărește povestea lui Grigore, un cioban tânăr și atrăgător, și a relației sale cu femeile din sat. Grigore devine obiectul pasiunii intense a mai multor femei, inclusiv a soției sale, Ciuleandra. Această poveste de dragoste complicată explorează dilemele morale, conflictele interumane și complexitatea sentimentelor umane.

 2. Pasional și simbolic: "Ciuleandra" este o lucrare pasională și simbolică care pune accent pe lupta dintre datorie și dorință, între ceea ce este considerat moral și ceea ce îi dictează inima. Grigore este un personaj cu o puternică atracție asupra femeilor, dar această atracție duce la conflicte și suferință.

 3. Descrierea satului românesc: Romanul oferă cititorilor o privire asupra vieții într-un sat tradițional românesc, cu obiceiuri și tradiții specifice. Cadrele idilice și natura împrejurătoare sunt prezentate într-un mod vivid și evocator.

 4. Elemente simbolice: Ciuleandra, personajul feminin central, devine un simbol al pasiunii și al forței naturii. Personajele și acțiunile lor sunt adesea interpretate ca reprezentând forțele conflictuale din interiorul individului și ale societății.

 5. Stil literar: Liviu Rebreanu este cunoscut pentru limbajul său clar și expresiv, care contribuie la conturarea atmosferei și a personajelor.
   

  Când Liviu Rebreanu trece la romanul orășenesc, el eludează pe cât se poate înfățișarea de indivizi și se refugiază în monografia unei pasiuni, a unei porniri, adică în romanul psihologic, conștient sau nu de lipsa putinței de a intui personaje. Ciuleandra e un astfel de roman analitic (…)

  Puiu Faranga e odrasla unui boier de viță veche, purtând în sângele său oboseala generațiilor trecute. Familia lui Faranga, tată, mătușă, e înfățișată în linii naiv încărcate (protocol, vorbirea limbii franceze, politeță exagerată) și probabil nu intenționat, ci din lipsa unei percepții adecvate. Puiu se naște cu instincte criminale, repetând oarecum cazul lui Lantier din La bete humaine de Zola. Ca să primenească sângele familiei, Faranga tatăl a cules de la țară o fată sănătoasă, Mădălina, pe care a crescut-o aristocratic în vederea căsătoriei cu Puiu. Însă Puiu o sugrumă (iarăși voluptatea criminală!) fără motiv. Familia îl internează într-un sanatoriu, sperând să obțină din complezență un certificat de iresponsabilitate. Însă Puiu este chiar un nebun.

  Materia romanului o formează această trecere treptată de la logica aparent normală la conduita și ținuta demențială…

  George CĂLINESCU

   

  Numar pagini: 168 

  Format: Fizic 

  Limba: Romana 

  An publicare: 2020 

  Bibliografie scolara: Da 

  Dimensiune (mm): 130 x 200 

Editura: Hoffman

Autor: Liviu Rebreanu

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!