Comenzi telefonice la numărul 0721 620 910
nou

Tanase Scatiu, autor Duiliu Zamfirescu

18,00 RON
"Tănase Scatiu" este o operă literară importantă în literatura română și rămâne o lectură esențială pentru cei interesați de evoluția societății românești în perioada sa de tranziție de la mediul rural la cel urban și de explorarea detaliată a vieții țăranilor români din secolul al XIX-lea. Este o carte semnificativă pentru înțelegerea contextului istoric și social al acelei epoci.
Stoc epuizat
Cod Produs: C187 Ai nevoie de ajutor? 0721620910
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Caracteristici
 • Review-uri (0)

"Tănase Scatiu" este un roman scris de celebrul autor român Duiliu Zamfirescu și a fost publicat pentru prima dată în 1898. Această operă reprezintă unul dintre cele mai cunoscute și citite romane din literatura română și este considerată o capodoperă a realismului românesc.

Iată câteva aspecte importante legate de romanul "Tănase Scatiu" de Duiliu Zamfirescu:

 1. Rezumat: Romanul prezintă povestea lui Tănase Scatiu, un țăran dintr-un sat românesc, și evoluția sa pe parcursul vieții. De la statutul său modest în sat, el devine un prosper proprietar de moșie și, în cele din urmă, un om bogat și puternic. Cartea explorează viața sa, relațiile cu ceilalți locuitori ai satului și influența pe care o exercită asupra celor din jur.

 2. Realism rural: "Tănase Scatiu" oferă o imagine detaliată a vieții rurale din România la sfârșitul secolului al XIX-lea. Autorul prezintă în mod vivid obiceiurile, tradițiile și modul de viață al locuitorilor din mediul rural.

 3. Dezvoltarea personajului: Romanul urmărește transformarea lui Tănase Scatiu de la un țăran simplu la un om de afaceri de succes. Acest proces de dezvoltare este un aspect important al operei și ilustrează aspirațiile individuale și ambițiile.

 4. Portret social: Duiliu Zamfirescu analizează în mod critic structura socială a vremii și relațiile dintre diversele categorii sociale. Romanul explorează aspectele puterii, corupției și conflictelor dintre oameni.

 5. Stil literar: Autorul folosește un limbaj clar și direct pentru a prezenta povestea și personajele. El oferă descrieri vii și dialoguri autentice.

  Dincolo de ideea de a construi un roman ideologic, Duiliu Zamfirescu era inzestrat cu trasaturi de adevarat romancier care, in alt context, ar fi rodit. Fata de romanul romanesc de pana atunci, cel al autorului nostru utilizeaza dialogul cu naturalete, uneori cu aplomb (atractia autorului pentru teatru, atractie ce l-a dus la scrierea unor piese nesemnificative, l-a ajutat insa in arta replicilor). Viata la tara si complementul sau Tanase Scatiu au in ansamblu o schema narativa interesanta: preocupate sa sugereze, prin lentoare si previzibil, ritmul insusi al vietii, romanele beneficiaza de finaluri neasteptate si violente; Viata la tara se incheie cu infruntarea dintre Matei Damian si Tanase Scatiu, iar cel de-al doilea roman, incheiat in mod precipitat si sumbru, ni-l arata pe Scatiu sfasiat de tarani. Deznodamantul ambelor romane are, pentru o singura data, nerv si concentrare, fara comentariile fastidioase ale autorului. Tanase Scatiu, caricatura antipatizata de insusi creatorul ei, ramane pana la urma singura aparitie vie din tot ciclul; vulgaritatea limbajului este la el functionala, iar modul isteric in care se comporta cu ceilalti face din el o aparitie infinit mai credibila decat fantosele din jur. Prin contaminare, alte personaje ale romanelor prime devin cat de cat convingatoare doar in scenele care-l au drept protagonist pe Scatiu. MIHAI ZAMFIR


   

  Tip coperta: Brosata 

  Dimensiune (mm): 200 x 130 

  Numar pagini: 118 

  Nationalitate autor: Roman 

  An publicare: 2017 

Editura: Hoffman

Autor: Duiliu Zamfirescu

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!