Comenzi telefonice la numărul 0721 620 910
nou

Descult, autor Zaharia Stancu

32,00 RON
"Desculț" de Zaharia Stancu este o operă literară profundă, poetică și contemplativă. Acesta invită cititorul să se gândească la întrebări universale despre umanitate și existență, și oferă o incursiune captivantă în viața și lumea sa rurală. Este o carte potrivită pentru cei interesați de literatură românească și de explorarea complexității vieții umane.
Stoc epuizat
Cod Produs: C179 Ai nevoie de ajutor? 0721620910
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Iată câteva aspecte importante ale romanului "Desculț" de Zaharia Stancu:

  1. Protagonistul: Romanul urmărește viața și experiențele lui Raicu, un băiat orfan care crește în mediul rural și care devine un om cu o sensibilitate artistică și intelectuală pronunțată.

  2. Tematici: "Desculț" abordează teme importante precum identitatea, condiția umană, căutarea de sine, tradiția, modernitatea și natura umană. Raicu se confruntă cu întrebări profunde despre cine este și ce loc ocupă în lume.

  3. Stil literar: Zaharia Stancu este cunoscut pentru stilul său poetic și liric. Romanul este scris într-un limbaj frumos și expresiv, care creează imagini puternice și evocatoare.

  4. Context rural: Acțiunea romanului se desfășoară în mediul rural al României, și autorul reușește să surprindă în detaliu viața în sat, tradițiile, obiceiurile și relațiile interumane. Această descriere a vieții la țară este bogată și autentică.

  5. Evoluția personajului: Romanul explorează parcursul de viață al lui Raicu de la copilărie până la maturitate. Acesta trece prin numeroase experiențe, inclusiv căutarea sa de sine, relațiile cu alți oameni și explorarea sa a artei și literaturii.


Cutremuratoare fresca a universului taranesc din primele decenii ale amintiului secol douazeci, dar, in esenta, a intregii lumi spirituale taranesti, dincolo de conditionarile istorice si sociale, romanul ,,Descult” ofera cititorului de azi o oglinda atat de cristalina, slujita de luciditatea cea mai necrutatoare a unui artist izvorat din mediul descris pe care il iubeste disperat, justificandu-l si aparandu-l si iertandu-l tot timpul, pana la a nu-i ascunde de noi, nici pacatul unei dezumanizari a carei victima prima este chiar el, taranul vitregit de conditia sociala si saracit de vremurile care, necontenit, l-au calcat in picioare si l-au instrainat de atribute sufletesti care altfel ii sunt proprii, cum se vede in creatia artistica a acestui individ in care exploadeaza, clocotitor, o combustie morala si in general spirituala coplesitoare.
 
Dinu SARARU


 

Numar pagini: 498 

Format: Fizic 

Dimensiune (mm): 130 x 200 

Editura: Hoffman

Autor: Zaharia Stancu

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!